lördag 29 november 2008

och åter ser vi mörkret fly

Jag vet att jag är ambitiös, men ibland förvånar jag mig själv. Idag är det lördag vill jag först tala om. Och i morse ringde klockan "snällt" vi vanlig tid, jag gick upp (vanlig tid), gick ner, åt lite, bläddrade lite i tidningen (eller först gick jag ut och hämtade den) sen gick jag upp, tände lamporna i rummet och slog upp matteboken. Och då mina vänner var klockan 7. Jag satt i ungefär 2 timmar och löste differential ekvationer, separabla, inhomogena osv. och jag var ganska effektiv hela tiden. Ibland blir jag rädd för mig själv.

Jo, anledningen till denna tidiga uppgång var att jag jobbade idag, första dagen, på Apoteket :)
Det gick väldigt bra, tycker jag i alla fall, och det var kul. Jag jobbar imorgon också, så jag planerar att ha samma schema imorgon bitti. Så jag borde sova nu.

Kvällen har tillbringats på Conventum där jag var publik till eleverna på Karl-Johans Skola. De gjorde en väldigt bra julkonsert, min bror spelade bas. Han och alla andra gjorde tillsammans en väldigt stämningsfull, mysig, och bra julkonsert.
När jag satt där i publiken och betraktade solisterna, dansarna och kören kände jag en längtan att brista ut i julsång. Efter konserten förstärktes julkänslan ytterligare när vi hemma drack glögg och åt pepparkakor, fikon, dadlar, ost. Jul. (Det enda som inte känns jul är regnet som smattrar mot rutan, men en blöt första advent hoppas vi ju på, sen får det ju gärna bli minusgrader.)
Och imorgon är det första advent, konstigt vad tiden går.

Måste även tillägga att igår var den roligaste kvällen på länge. Jag var hemma hos Sara, tillsammans med Jenna, Maria, Alexandra, m.fl. vi åt gott (Sara din kladdkaka var himmelsk), skrattade, pratade, kom in på lite matte-snack, haha skönaste kommentaren, Alex; "Haha när andra är ute och "partar" sitter vi här och pratar matte", och hade jättetrevligt. Tack för den kvällen tjejer.

Jag fick höra en jullåt jag inte hade hört förut, Karl-johan gjorde den väldigt bra, det är bland annat Carola som skrivit den. Här är den om ni vill lyssna.

Inga kommentarer: